GuidePedia





Kako je objasnila predsjednica sudskog vijeća, Đurić je jednoglasnom odlukom osuđen na 12 godina za pokušaj silovanja i na 40 godina za teško ubistvo, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 40 godina.
Izuzetna brutalnost
Sudija je objasnila da je utvrđeno da je Đurić u trenutku zločina imao smanjenju sposobnost rasuđivanja, ali neznatno.
- Ova presuda nije donijeta pod pritiskom javnosti, nego zbog izuzetne brutalnosti samog krivičnog djela. On je pokušao da obljubi maloljetnu Tijanu Jurić i, kako je sam u svom iskazu rekao, kada ju je oborio automobilom, udario ju je, uvukao na zadnje sjedište kola i onda je žrtva izgubila svijest. Kada je došla svijesti, zaustavio je vozilo na atarskom putu, izvukao je, skinuo i pokušao da obljubi. Dok ju je dodirivao i svoje prste gurao u njen polni organ, govorio je: „Biće sve u redu, tiše, smislićemo šta ćemo raditi“ - rekla je sudija, i nastavila:
Odbrana se žali
- Da bi prikrio pokušaj silovanja jer nije postigao erekciju, on je žrtvi stezao rukama vrat kada je ona postigla najveći stepen bola. Tada je ubacio žrtvu u gepek, vozio i kada je vidio deponiju između Svetozara Miletića i Čonoplje, tu ju je zakopao. Maloljetna djevojka je u odnosu na njega bila bespomoćna, u strahu i Đurić je pokazao veliku bezobzirnost.
Đurićev branilac Viktor Gostiljac najavio je da će se žaliti na presudu.
Tijanin otac plakao
NADAO SAM SE OVOME
Tokom čitanja presude Igor Jurić je sve vrijeme plakao.

- Hvala svima koji su od početka bili uz moju porodicu. Presuda je upravo onakva kakvu sam očekivao i nadao se da će biti. Pravda nikad neće i ne može biti zadovoljena, ali je pravosuđe pokazalo da ima snage i da mora biti na strani djece i na strani žrtve - rekao je Jurić.
(Kurir)
 
Top