GuidePedia



Nakon što se vratio kući, čovjek je počeo da sluša snimku te ubrzo shvatio kakve su se grozote događale kada je spavao.
``Nakon samo pet minuta razgovora s tobom prije operacije došlo mi je da te udarim u lice``, rekla je doktorica samo nekoliko trenutaka nakon što je anestezija počela djelovati.
Doktorica je upozorila asistenta da pripazi na osip kojeg čovjek ima, kako se ne bi zarazio.
``Možda dobiješ sifilis na ruci``, kazala je doktorica asistentu te dodala kako čovjek možda boluje od ebole ili tuberkuloze na spolnom organu. Svi su se smijali. Jedan je asistent pacijenta nazvao retardiranim, a potom su uslijedila nagađanja o njegovoj seksualnoj orjentaciji.
Pogađali su je li možda čovjek gay, a doktorica je kazala kako poznaje homosek*ualce koji `imaju više u hlačama` od ovog pacijenta. Uposlenici u ovoj ordinaciji ismijavali su pacijenta zbog njegove lakovjernosti i pretjeranog povjerenja savjetima koje ljekari daju na internetu.
Nakon što je čovjek odlučio objaviti snimku, doktorica je dobila otkaz i više ne radi u toj ordinaciji. Ovaj je čovjek sudskim putem tražio ispravak ovog nehumanog postupanja prema njemu. Spor je dobio, kao i 500 000 dolara odštete. ``Ovo je presedan. Još nikad se nisam susreo sa sličnim slučajem``, kazao je advokat koji je zastupao pacijenta. 

(Dnevni avaz)
 
Top